IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически: Цветовете, популярни за сезона

21 март 2022 10 30

Няма нищо по-хубаво от нова прическа

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След като се гмурнахме надълбоко в тенденциите за красота и потърсихме съвети от много фризьори, научихме, че актуалните цветове за косата се променят по-бързо от всякога. Докато палитрата изглеждаше отчетливо по-хладна и ледена през миналия сезон, топлите тонове, богатите нюанси и медните елементи се завръщат през пролетта.

„Причината, поради която толкова много от нас приветстват по-топлите златни тонове в живота си е, че блондинките не могат да издържат да бъдат ледени толкова дълго време и искат да направят промяна, преминавайки в другия край на цветовия спектър“, казва Бриана Сиснерос. Според нея, най-важното нещо, с което трябва да се съобразим преди следващото ни боядисване, е цветът на кожата и личният стил. Правейки това, което ще ни накара да се чувстваме най-добре, в крайна сметка ще ни помогне да блеснем.

Накратко, независимо дали искате смело опресняване или фина настройка, има много зашеметяващи вариации, с които може да експериментирате тази пролет. Ако търсите малко вдъхновение, помислете да вземете пример от тези седем цвята, които, според експертите, ще поемат водеща роля през следващия сезон.

7 цвята на косата за пролетта

1. Светлокафяво

Както се вижда от Карли Клос и Селена Гомес, тъмнокафявото е следващата стъпка, която трябва да се направи от т. нар. „скъпа брюнетка“. Фризьорът Тони Смит казва да си спомним за цвета на остарялата кожа на чантите на Louis Vuitton – разкошен наситен тон, не прекалено блед, но не тежък или много тъмен.

Този нюанс подхожда на много различни тонове на кожата поради средната си дълбочина и трябва да се носи с пусната коса, която блести, за да покаже най-добрите му черти. За да постигнете външния вид, помолете фризьора си за средно светлокафяв нюанс с топъл златист тофи тон.

2. Махагонова блондинка

По-земната сестра на ягодовата блондинка, махагоновата блондинка има медни и златни елементи с нотка на роза, което я прави изключително красива и необичайна. Въпреки че се намира в семейството на медно/червено, цветът е много близък до русото. Подходящ е за почти всеки тон на кожата, благодарение на своята топла природа и е страхотен избор, ако не сте съвсем готови да се ангажирате с истинско червено, но искате да се потопите в медните нюанси за първи път.

3. Ванилова блондинка

Все още може да бъде блондинка през 2022 година чрез руса ванилия – размерен цвят на косата с много голяма гъвкавост. Визията по същество е топла с масленоруси отблясъци, добавени към по-тъмна руса основа, която създава едновременно лекота и измерение. Фризьорът Мат Рез споделя, че без значение колко светла или тъмна е основата ви, дори и най-малкият контраст ще създаде красиво измерение.

4. Не точно черно

Въпреки че е много тъмен, този цвят всъщност не е черен, а е най-тъмният нюанс на кафявото с хладен, пепелив оттенък, който създава илюзията за черно. Това е и настоящият фаворит сред знаменитостите, наскоро наблюдаван при Били Айлиш, Дуа Липа, Оливия Родриго и Меган Фокс.

„Този цвят не позволява на кичурите да изглеждат твърде груби или изтощени, а запазва поразителния мастилен вид на косата“, казва Смит. За да сте сигурни, че няма да се сдобиете с черна прическа, помолете стилиста си за най-тъмния нюанс на кафяво със студен пепеляв оттенък.

5. Игрива блондинка

Със спомен за 90-те години, тази ярка блондинка е постигната с много акценти и е оставена, за да придаде леко суров, избелен вид. Благодарение на модерната грижа за коса, този цвят може да бъде постигнат, като същевременно поддържате косата си в здраво състояние, което, според Смит, е важно, за да изглежда това като умишлен избор.

За да постигнете нюанса, помолете стилиста си за идеално повдигнати руси отблясъци, оставени достатъчно ярки, за да бъдат тонизирани с тонер. Не забравяйте да поддържате здравето на косата си след това с подхранваща маска.

6. Мечтани цветове

Независимо дали мислите, че розовото или червеното ви отива повече, фантастичните цветове са тук, за да останат. Нюансите на дъгата са на мода от известно време и станаха по-популярни през последните два месеца. Според Лиза Саторн, това се дължи на отхлабването на мерките покрай пандемията и връщането към нормалния начин на живот.

Опитайте синия захарен памук на Хилъри Дъф, вземете пример от прахообразното лилаво на Меган Рапино или носете розова дъвка като Сиара. И трите цвята се постигат лесно и се поддържат у дома с балсами за запазване на нюансите.

7. Възхитително червено

Ако не сте напълно готови да се обвържете със син, лилав, зелен или розов цвят на косата, но все пак искате да направите нещо смело, помислете за червеното. По-богатите тонове като този са особено свежи за пролетта и могат да бъдат персонализирани според настоящия ви цвят и подтоновете на косата.

„Лесен начин да промените нещата, но не за твърде дълго, е да помолите фризьора си да използва полуперманентна глазура върху съществуващите акценти в червен тон. Независимо дали е медно, лилаво или огненочервено, полуперманентната глазура може да има голямо влияние върху промяната на стила“, казва фризьорката Кали Ферара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари